zegel FV Westkust officiële Vlaamse Leeuw

FAMILIEKUNDE VLAANDEREN   REGIO WESTKUST


Bibliotheek

bibliotheek bibliotheek

Wij beschikken over een goed uitgeruste bibliotheek met een uitgebreide variëteit aan boeken en documenten.

Onze papieren kerkakten, akten burgerlijke stand, tafels en bewerkingen ervan hebben we, nadat het overgrote deel gedigitaliseerd was, toch behouden en ze zijn nog steeds consulteerbaar.

In onze collectie boeken zitten een groot aantal uitgeschreven genealogieën maar velen onder U zullen tevens hun gading vinden in boeken over heemkunde, geschiedenis, notariaat, adel, staten van goed en nog veel meer dan dat !

Om zoeken in ons totale aanbod te vergemakkelijken heeft FV Westkust besloten om toe te treden tot BIDOC, de zeer uitvoerige bibliotheekcatalogus van Familiekunde Vlaanderen.

Hierin is een belangrijk deel van alle publicaties (boeken, tijdschriften, documenten, ...) opgenomen die bewaard worden in al de documentatiecentra van Familiekunde Vlaanderen die bij BIDOC zijn aangesloten.
U kan via deze zoekmotor dus niet alleen opzoekingen doen in onze afdeling.

Om doelgericht te zoeken in deze uitgebreide database zijn verschillende combinaties mogelijk gemaakt zoals zoeken op auteur, op titel, op speciale zoektermen, enz. ... Tevens is het mogelijk om zowel in alle als in één enkele afdeling van Familiekunde vlaanderen Uw opsporingswerk te verrichten.

Door hier te klikken opent de handleiding die door Familiekunde Vlaanderen opgesteld is en die U moet toelaten om BIDOC optimaal te gebruiken.

U komt in die zoekmotor van BIDOC door in het zijvenster van deze navigatiebalk op BIDOC te klikken.

Wel nog dit: onze boeken en andere documenten worden niet uitgeleend, consulteren kan enkel ter plaatse in onze leeszaal.

Koksijde Veurne